KarMas Hundcenter

Karin Nyméri och Maria Bondesson

Vi som driver KarMas Hundcenter är Karin Nyméri (Nyméri Hundperspektiv) och Maria Bondesson, därav KarMa. Det passar också vår filosofi just när det kommer till hundar. Vi är nämligen övertygade om att det vi investerar i hunden och relationen oss emellan får vi tillbaka. Om vi lägger in hjärta, känsla, tålamod och tränar för långsiktig framgång så får vi lyckligare, sundare hundar och mycket mer kärlek!

 

Vi brinner för att hela tiden öka vår kunskap om hundar och att sedan även få sprida den kunskapen vidare till andra hundmänniskor. Med mer kunskap har vi bättre förutsättningar att ge våra hundar ett bättre och lyckligare liv. Vilket alltid är det optimala målet.

Därav är vårat motto Mer hundkunskap – fler glada svansar.                          

 

Vår dröm och vision är att kunna erbjuda alla hundar och hundmänniskor tjänster som förbättrar och förgyller hundlivet. Det viktigaste för oss när vi tränar, eller bara umgås, med våra hundar är att det hela tiden ska finnas en stor respekt för hundarna och att relationen kommer i första hand. Vi jobbar med belöningsbaserade metoder och individanpassad träning för att ge dig och din hund de bästa förutsättningarna. För oss är glädje något av det viktigaste när vi tränar hundar och om glädjen saknas så gör vi vårt bästa för att hitta den.

 

Hundinstruktör Maria Bondesson

Karin Nyméri

Det har genom hela mitt liv funnits en enorm kärlek för djur och det har varit en dröm att få jobba med djur professionellt. När det var dags att börja gymnasiet valde jag därför att gå djurvårdslinjen.

Därefter började jag mitt första jobb på Hand med Hund, 2011. Där har jag även utbildat mig till hundinstruktör, hundpsykolog.

Jag har sedan dess fått flera års erfarenhet med att jobbat på hunddagis med hundhållning i grupp, kurser och privatträningar.

 

Jag har utbildat mig till balansbolls-instruktör (steg 1 och steg 2) hos Svenska Fysioterapiskolan.

Att vidareutvecklas och fortbildas är både väldigt viktigt och roligt för mig så jag går diverse fortbildningar när jag har möjlighet. Bland annat har jag gått på seminarier och workshops för Caroline Alupo, Jessica Mann och Eva Bertilsson.

 

Via SoS (Svenska Service- och Signalhundsförbundet) har jag utbildat min egen hund, Idun (bichon havanais) till certifierad servicehund och den resan var väldigt givande och gav många insikter kring både hundträning och relation mellan människa och hund.

 

Jag också sedan nyligen diplomerad assistanshundsinstruktör hos Svenska Service- och Signalhundsförbundet vilket jag är verkligt stolt över. Jag jobbar även som instruktör i  SMART hundutbildning

Maria Bondesson

Jag startade min resa i hundbranschen på ett hundföretag med bland annat hunddagis och hundpensionat 2012. Jag förstod genast att det var hundar jag ville jobba med. Intresset och kärleken till hundar har alltid varit stor. Den kärlek, energi och glädje som jag får av hundarna vill jag på något sätt ge tillbaka. Jag beslutade mig för att gå en hunddagisutbildning på Aurora Hundtjänst i Stockholm. Jag blev klar med utbildningen och diplomerad 2014.

 

Senare har jag även jobbat på Hand med Hunds hunddagis i Staffanstorp där jag fick ännu mer personlig kontakt och möjlighet att träna med hundarna. Jag utbildade mig då även till hundinstruktör.

 

Jag har en labradoodle, Lovis.  Det vi sysslar med mest är hennes favoritgrej i världen. LEK! Förutom det går vi löpande kurser inom olika områden.